DEEPFREEZE İÇİN KIRMIZI BİBER

Posted by: admin

Ekim 6th, 2010 >> KIŞLIK HAZIRLIKLAR

Artık bitmeye yakın olan kırmızı biberi deepfreze atarak  kışın da sofralarımızı şenlenedirmesine fırsat verebiliriz.  Yapımı son derece kolay ama bir kaç noktaya dikkat ettiğinizde daha iyi sonuçlar yakalamak mümkün. Kırmızı biberin her hali güzel,  biz özellikle sütlü biberi çok seviyoruz.  Pazar sabahı kahvaltılarımızın baş tacıdır kendisi.

YAPILIŞI:

  1. Kırmızı biberleri ya akşamdan yıkayıp, kuruması için bekletin yada  yıkadıktan sonra kurulayın ve daha sonra fırın tepsisine dizin.
  2. Biberlerinizin çok pişmemesine biraz diri kalmasına dikkat edin yoksa buzluktan çıkıp erdiğinde çok yumuşak bir hal alıyor.
  3. Biberlerinizi fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
  4. Buzdolabı poşetlerine tüketeceğiniz miktarda koyup, poşetin havasını elinizle çıkardıktan sonra ağzını bağlayın.
  5. Buzluğa bu hzızırlamış olduğunuz poşetleri dizin.
This entry was posted on Çarşamba, Ekim 6th, 2010 at 06:45 and is filed under KIŞLIK HAZIRLIKLAR. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses to “DEEPFREEZE İÇİN KIRMIZI BİBER”

canım ellerine sağlık afiyet ile tüketin.çok öpüyorum.sevgiler.

kışın kullanması ne büyük kolaylık oluor sonra di mi.. ellerinize sağlık..

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>