HARLEY PASTA

Posted by: admin

Haziran 6th, 2009 >> PASTALAR VE KEKLER

harley-pasta

Yapımı son derece kolay ve dondurma tadında bir pasta. Ben bu pastayı çok sevdiğmiz, Bursa’daki akrabalarımız Neriman abla, Hatice abla ve Tümay geldiğinde yapmıştım. Onlarda çok beğendiler. Hatta Neriman abla krem şanti yerine Dr Oetker’in dondurmaları ile de yapılabilir bu dedi. Denemek lazım, zannediyorum o zaman daha da güzel bir tat ortaya çıkacaktır. Siz denerseniz bizimle de paylaşın lütfen. Bu pasta en fazla 8 kişilik oluyor. Kalabalık misafirleriniz için iki katını yapmanızı tavsiye ediyoruz.

MALZEMELER:

  • 10 tane harley bisküvi
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:

  1. 2 bardak sütle 2 poşet krem şantiyi çırpın.
  2. Krem şantinin içine harley bisküvileri irice kırın.
  3. Cevizide ilave ederek karıştırın.
  4. Yuvarlak kase şeklindeki bir kaba streç folyo serin ve pastanızı döküp, üstünü düzeltin.
  5. Buzluğa koyun. Servise yakın pastanızı ters çevirip, çıkarın.
  6. Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp, ılıyınca pastanın üzerine dökün. Dilerseniz sosu döktükten sonra tekrar buzluğa koyun. sosta donmuş bir şekilde servis yapın.
This entry was posted on Cumartesi, Haziran 6th, 2009 at 11:17 and is filed under PASTALAR VE KEKLER. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses to “HARLEY PASTA”

öncellikle sunu belırtmek ısterım kı tam yaza uygun bır tatlı!!!tıpkı dondurma gıbı:)
o gun yedıgım onca tatlının uzerıne onuda yıyebılmış olmam buyuk bır basarı olmakla bırlıkte tadı hala unutulmuyor:D(ee kım yaptı ama???)içindekı malzemeyı bulmama fırsat vermeden soyleyen arzu ablam” harleyden yaptık bız bunu ”deyınce içinde ne var acaba dye dusunmeye de pek gerek kalmamıstı:P annemse o gun ıctıgı salebı unutamıyor…
daha nıce tatlılara…

Teşükkür ederiz Tümaycığım. Seni buraya getirebilmek için daha cezbedici tarifler bulmam gerekiyor.Biraz tüyo verirsen işimi kolaylaştırırsın:))

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>