TAVUKLU SEBZELİ PİLAV

Posted by: admin

Şubat 20th, 2009 >> PİLAVLAR-MAKARNALAR

sebzeli-pilav

Sebze, et ve pilavın bir araya gelip nefis bir tat oluşturduğu güzel bir yemek. Pilavı çok sevmememe rağmen oturup iştahla yedim. Zaten soffra dergisinden aldığım bu tarifin görüntüsü beni cezbetti. Ben tariften hariç olarak yarım demet de dere otu kattım. O da ayrı bir lezzet verdi. Misafirleriniz için de hazırlayabileceğiniz görüntü açısından iştah kabartan bir yemek.
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
150 gr bezelye
1 adet büyük boy havuç
2 adet kırmızı biber
3/4 çay bardağı sıvıyağ (pilav için)
3 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy soğan
350 gr küçük küçük kuşbaşı doğranmış tavuk eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tavuklu harç için)
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suda yarım saat bekletelim.
Bu arada kırmızı biberleri ve havucu tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Kırmızı biberleri , havucu ve bezelyeyi ayrı ayrı haşlayalım.
Pirinçleri nişastası gidene dek yıkayıp süzdürelim.
Tencereye sıvıyağı alip kızdıralım. Pirinçleri ilave edip şeffaflaşana dek kavuralım.Üzerine sıcak suyu katıp, tuzunu ayarlayalım.Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Bir tavaya sıvıyağı alıp küp küp doğranmış soğanları ve tavuk etlerini tavuklar pişene dek soteleyelim. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyelim. Bir iki kez çevirelim ve ateşten alalım. Ben soğan ve kırmızı biber koymadan yaptım.
Haşladığımız biberleri, havuvu ve bezelyeleri bir kapta karıştıralım.
Pilavı 15-20 dakika demlendirip içine sebzeleri katalım.
Ardından tavuk soteyi ilave edip karıştıralım. Servis yapalım.

This entry was posted on Cuma, Şubat 20th, 2009 at 13:47 and is filed under PİLAVLAR-MAKARNALAR. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response to “TAVUKLU SEBZELİ PİLAV”

ben evliyim 1 oğlum var 2 yaşında koçam pilavı çok sever yapayım bu akşam:)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>