CEVİZLİ KURABİYE

Posted by: admin

Ekim 11th, 2008 >> KURABİYELER

kurabiye1.jpg

Dün oğlumla babytv de bebek şefi seyrederken hadi bizde kurabiye yapalım diyerek mutfağın yolunu tuttuk başladık malzemeleri çıkarmaya tabi bizimki çok sabırsız hemen taburesini alıp mutfak tezgahının üzerinde ki tüm malzemeleri merakla karıştırıyor bana fırsat vermiyor bu arada mutfağı görmeniz lazım hatta bir ara vazgeçmeyi bile düşündüm sonra amacımın onunla birlikte yapmak olduğunu hatırlayıp sabır göstermeye devam ettim iyide oldu sonunda hem çok güzel kurabiyelerimiz oldu hem de oğlum çok mutlu oldu. her ikram ettiğimiz kurabiyeleri çok beğendi ben de öğünerek oğlumun eli değdi o yüzden çok tatlılar dedim.
malzemeler:
250 gram margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
üzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
hazırlanışı:
1-margarin mutlaka oda sıcaklığında olmalı aksi taktirde hamuru güzel toparlayamayız.
bütün malzemeleri bir kabın içinde hamur toparlanana kadar yoğuralım hamur kulak memesi kıvamına gelecektir.
2-hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra cevize bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
3-fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım(bu çok önemli fırın soğuk olursa kurabiyeler yayılır) tepsiyi fırına atıp 20-25 dk.pişirelim

This entry was posted on Cumartesi, Ekim 11th, 2008 at 22:16 and is filed under KURABİYELER. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>